Heerlijke ontbijt wafels – naturel

Wil jij ook wel eens wat anders dan gewoon croissants of chocolade broodjes op een uitgebreid ontbijt of brunch? Dan heb ik voor jou het recept gevonden! Snelle ontbijt wafels, wafels waar je niet veel tijd moet insteken om ze kraakvers te maken. Heb je in de ochtend toch niet veel tijd, dan maak je dit recept op voorhand en bewaar je de wafels in de diepvries!

Het is een makkelijk recept waarbij bijna elk gezin de nodige ingrediënten standaard in huis heeft staan. Ben jij een zoete fan of liever hartig? Met deze wafels kun je dankzij zelf te kiezen toppings beide richtingen uit.

Ingrediënten 8 kleine Wafels

  • 225 g bloem

  • 1 pakje bakpoeder

  • 4 el suiker

  • 1/4 tl zout

  • 250 ml melk

  • 75 g boter

  • 2 eieren

Het beslag

We gaan bij dit recept aan de slag door eerst alle droge ingrediënten bij elkaar te voegen. Haal de bloem best even door een zeef om zo dikke klonters in je deeg te voorkomen.

Daarna gaan we de natte ingrediënten bij elkaar voegen. Smelt de boter.
Terwijl de boter smelt, klop je de eieren los samen met de melk. Voeg de gesmolten boter aan het ei-melk mengsel toe.

Voeg het melk mengsel nu toe aan de droge ingrediënten en vermeng het tot je een homogene massa krijgt.

Het bakken

Voor het bakken van deze wafels neem ik mijn Fritel wafelijzer weer bij de hand. Het makkelijke aan dit wafelijzer is dat ik eender welke wafelsoort plaat kan kiezen. Wil je meer te weten komen over dit toestel? Ga dan zeker eens een kijkje nemen bij de reviews! Voor dit recept kies ik ofwel voor een wafel met diepe groeven, dan nemen we de plaat voor Brusselse wafels (4×6), ofwel voor hartjeswafels die platter en dus ook krokanter zijn.

Verwarm het wafelijzer en bak je wafels tot ze mooi goud bruin zijn. Bij mij duurde dit ongeveer een 8-tal minuten. Ik maak gebruik van een ijsschep om mijn wafeldeeg te verdelen in het ijzer. Dankzij mijn Fritel wafelijzer hoef ik de bakplaten tussendoor niet in te vetten. Dat zorgt er ook weer voor dat mijn wafels niet vettig worden.

Bewaartip

Heb je in de ochtend niet veel tijd om nog wafels te bakken? Geen probleem, dit wafel recept kan je perfect opvoorhand klaar maken! Laat de wafels volledig afkoelen op een rooster. Ik verpak mijn wafels om te bewaren steeds in diepvrieszakjes. Tussenin de wafels leg ik steeds een stukje bakpapier of PME verspapier om te voorkomen dat de wafels aan elkaar zullen kleven.

In de koelkast kan je de wafels 2 tot 3 dagen bewaren. In de diepvries kan dit tot 3 maanden! Wil je de wafels gaan gebruiken, dan verwarm je ze gewoon terug in de oven. Doe dit in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 10 minuten.

Serveren

Serveer je wafels warm tijdens het ontbijt. Je kan deze naturel eten, met poedersuiker of met heerlijk vers fruit.
Wil je het gerecht feestelijker serveren zoals wij dat deden. Klopt dan (voor meerdere personen) 2 el mascarpone op samen met 5 gram vanillesuiker. Voeg hierbij ook 2 el natuur yoghurt. Meng dit goed onder elkaar. Wil je meer vanille smaak, dan kan je 1/4 tl vanille essence toevoegen aan je yoghurt mascarpone mengsel.

Serveer 2 wafels per persoon met een enkele lepels yoghurt mascarpone crème. Werk af met vers fruit naar eigen smaak en seizoen. Voor de chocolade fans onder ons, doe er gerust wat chocolade schaafsel bij, maar overdrijf hier niet in. Voeg voor extra natuurlijke zoetigheid enkele strepen honing toe.

Verras al je gasten met dit ontbijt gerechtje en smul er lekker van mee.


Vond jij dit recept een echte aanrader? Laat het ons dan zeker weten via onze sociale media. Tag ons in jou bericht en maak gebruik van de #backtobakingbe zodat we jullie resultaat kunnen bewonderen.

2 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.