maltesers cupcakes

Malteser Cupcakes

We hebben al het recept gehad voor een lekkere zachte cupcake dankzij de cake’n party mix van de Aveve. Nu, alleen een droog cakeje eten is ook niet altijd even lekker. Laten we dan nu eens kijken naar enkele topping varianten. We leerden de Swiss Meringue buttercream al kennen. En nu heb ik voor jullie ook nog een gewone zachte botercrème klaar voor bij deze cupcake variant!

Ingredients

  • 12 cupcakes

  • 1 volledige zak Maltesers

  • 220 g zachte boter

  • 200 g bloemsuiker

  • 200 g Nutella

Allereerst gaan we beginnen met het bakken van de cupcakes. Daarvoor gebruiken we gewoon het vanille cupcakes recept dat ik al eerder meegaf.

Terwijl de cupcakes aan het bakken zijn, kunnen we beginnen aan de botercrème. Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af.

Meng met behulp van je keukenrobot de boter mals.

Zeef de bloemsuiker en voeg ze toe aan de zachte boter. Als je de bloemsuiker niet zeeft, ga je een korrelige structuur in je botercrème krijgen.

Meng de bloemsuiker en boter met je keukenrobot tot een homogene massa.

Als laatste voeg je de Nutella toe en meng het geheel tot de Nutella goed vermengt is met het botermengsel.

De Nutella botercrème en cupcakes zijn nu beide klaar voor gebruik. Dus gaan we over tot de afwerking van onze cupcake.

We gaan eerst mbv het meloenschepje de center van de cupcake uithollen. Wil je meer weten over het gebruik van het meloenschepje, bekijk dan zeker deze baktip!

In het midden van je cupcake kan je 1 – 2 Maltesers verstoppen. Zet het cupcake dekseltje er weer bovenop. Deze truc zorgt voor een ware verrassing als je gasten in de cupcakes bijten.

Spuit je Nutella botercrème mbv een spuitzak en spuitmondje bovenop de cupcake en werk verder af met nog enkele Maltesers. Ze zien er toch zo overheerlijk uit, vind je niet?

Vond jij dit recept een echte aanrader? Like en deel dan het bericht op facebook en laat weten wat je er van vond!

1 reactie

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *